1. Gastronomie. V restauraci. Západní nebo východní medicína. Zdraví a nemoci. Slovesné způsoby: podmiňovací a rozkazovací způsob.
2. Gastronomie. Recept na dobrý dort. Ovoce, zelenina, druhy masa, mléčné výrobky. Slovesné způsoby: futur II.
3. Mens sana in corpore sano. V prodejně sportovního vybavení. Slovesný vid – prefixace.
4. Sport a fanoušci. Fanda nebo chuligán. Podstatná jména slovesná – tvoření.
5. Kondice a rekreace. Pasiv – příčestí trpné. Psaní stížnosti.
6. Hledání práce. Pracovní pohovor. Podmínkové věty.
7. Dativ – logický podmět. Skloňování podstatných jmen cizího původu. Psaní zprávy a žaloby.
8. Cestování. Slovesa – přechodník přítomný a přechodník minulý. Užívaní přechodníků v srbštině.
9. Dobrodružství. Balíme se na cestu. Instrumentál prostředku a nástroje. Přechodníky jako přídavná jména.
10. Pověra. Srbská mytologie. Slovosled v srbském jazyce – emfatický a neutrální. Spojky.
11. Zvyky – Velikonoce a Vánoce. Slovosled příklonek.
12. Svátky v Srbsku. Tradice a umění.
13. Veřejné služby. Částice „god“.
Vstupní jazyková kompetence studenta odpovídá stupni B2 (střední úroveň) Evropského referenčního rámce pro jazyky.
Kurz je zaměřen na rozšiřování kompetence v oblasti stylistiky, syntaxe, textologie a je rozšířený o schopnost tvorby vlastních textů v srbském jazyce (odborný i umělecký text). Po absolvování kurzu je student schopen spolehlivě získávat informace ve svém profesním oboru, uveřejňovat vlastní výsledky a navazovat pracovní kontakty v srbském prostředí.
Dokáže vytvářet srozumitelný a podrobný text na složitá témata. Výstupní jazyková kompetence studenta odpovídá stupni
B2 (vyšš í úroveň) Evropského referenčního rámce pro jazyky.