3. semestr - 1 týden
Připrava informačních materi álů pro pacienty a jejich rodiny, edukace pacientů, případně jiných osob ve speciálních dietách. Působení v ošetřovatelském týmu jako odborník zaměřený na uspokojování specifických potřeb pacientů.
Hodnocení kvality poskytované péče, vypracování standardů. Výzkum, zejména identifikace činnosti péče vyžadující změnu v postupu, výzkum zaměřený na odhalení příčin nedostatků v poskytované péči, vytváření podmínek pro aplikaci výsledků výzkumů do klinické praxe.
Sestavování stravovacích pokynů a režimů pro výživu dětí dle potřeb všech věkových kategorií.
Seznámení s algoritmem práce v péči o nutriční zajištění nemocného se znalostí teorie a praxe stravovacích provozů. Aktivní činnost při péči o nutrici nemocného.
Práce pod vedením zkušených nutričních pracovníků v souladu s jejich popisem činnosti: poskytuje, organizuje a metodicky řídí speciální nutriční péči, zahrnující její plánování, realizaci a hodnocení s ohledem na zdravotní stav pacientech. Pracuje s informačním systémem zdravotnického zařízení.
Podílí se na praktickém vyučování studentů oborů zdravotnického zaměření a na praktické výuce účastníků dalšího vzdělávání ve svém oboru.