Získání praktick ých dovedností v ošetřování, prevenci, diagnostice a léčbě poruch výživy. Vyhledávání pacientů ohrožených rozvojem malnutrice.
Diagnostika stavu výživy a intervence pomocí dietní terapie, umělé výživy případně dalších léčebných modalit. Praktický nácvik komunikačních a edukačních technik nezbytných pro přípravu a realizaci nutričního plánu v rámci zdravotnického týmu.
Předmět je koncipován jako praktický. Cílem předmětu je získat praktické dovednosti v ošetřování, prevenci, diagnostice a léčbě v oblasti klinické výživy a nutriční terapie. Studující se naučí vyhledávat pacienty ohro žené rozvojem malnutrice, posoudit stav výživy a intervenovat pomocí dietní terapie, umělé výživy případně dalších léčebných modalit. Dále si prakticky nacvičí komunikační a edukační techniky nezbytné pro přípravu a realizaci nutričního plánu v rámci zdravotnického týmu.
V blokové výuce je student postupně seznámen s jednotlivými částmi sylabu tohoto velmi důležitého předmětu.
Klíčový předmět má samostatné podklady ve wikiscriptech 1.LF UK