Při prázdninové praxi se studenti pod vedením odborně způsobilých pracovníků zaměří na témata: příprava informačních materiálů pro pacienty a jejich rodiny, edukace pacientů, klientů, ve speciálních dietách, doporučení výživových doplňků podle individuálního stavu pacienta a jeho onemocnění, sledování efektů stanovené nutriční podpory a doporučení lékaři případné změny, vyhodnocení stavu výživy pacienta na základě provedených vyšetření nutných ke zjištění stavu výživy, analýza a komplexní vyhodnocení stavu výživy pacienta na základě provedených vyšetření nutných ke zjištění stavu výživy, včetně specializovaných laboratorních vyšetření a kalorimetrie, návrh skladby výživy a zavádění výživových opatření pro období po ukončení lázeňské léčby
Studenti se naučí vypracovat nutriční anamnézu, vyhodnotit nutriční potřeby klienta a samostatně sestavit individualizovaná nutriční doporučení. Seznámí se se základními, standardizovanými a speciálními dietními postupy.
Pod odborným vedením budou provádět edukační činnost.