Komunita a její charakteristika a výzkum
Sociální podmínky a jejich kompenzace v komunitní péči
Veřejný ochránce práv a výživa
Výživa v komunitě obecně a ekonomicky
Výživa v komunitě specificky - regionální a společenská specifika
Společné stravování
Výživa ve školním stravování
Výživa v pobytových zařízeních sociálních služeb
Výživa sociálně znevýhodněných skupin, potravinové banky
Výživa v kojeneckých zařízeních
Výživa ve věznicích
Informace o výživě v komunitě - praktické hodnocení a sestavování
Studenti se seznámí s nutričními potřebami u osob z jednotlivých věkových skupin a následně aplikují získané teoretické znalosti při zpracování vhodných výživových doporučení pro vybrané skupiny klientů. Naučí se identifikovat a navrhnout vhodnou nutriční podporu při výživových problémech postihujících danou komunitu či vybranou skupinu klientů.
Studenti porozumí odlišnostem ve stravování u jednotlivých náboženství. Po absolvování tohoto předmětu se budou orientovat ve výživových intervenčních programech a v problematice humanitární potravinové pomoci.
Prohloubí si znalost práce s odborným softwarem a nutričními databázemi.