a snížení výskytu chorob spojených se špatnou výživou. Kurz předpokládá aktivní (a kreativní) účast v hodinách.
1. Potravinový systém a jeho výzvy
2. Výživa (v ČR) z pohledu veřejného zdraví
3. Planetární strava ve veřejném stravování
4. Miniprojekt: Udržitelná jídelna
5. Nutriční prostředí, tvorba food mapy
6. Opatření na podporu nutričního prostředí, policy analysis
7. Komerční determinanty zdraví
8. Zdanění nezdravých potravin: Diplomatická simulace
Kurz se bude věnovat problematice udržitelné výživy a její roli v prevenci z pohledu veřejného zdraví. Diskutována bude problematika determinant zdraví, stejně jako možn é intervence a opatření na zlepšení nutričního zdraví populace a snížení výskytu chorob spojených se špatnou výživou.
Kurz předpokládá aktivní (a kreativní) účast v hodinách.