Pětidenní kurz zahrnuje úvodní přednášky (L) a praktickou část (P).
1. den: L: taxonomie kvasinek; morfologie kvasinek; výskyt v přírodě; aplikace v biotechnologiích P: morfologie kvasinkových kolonií; morfologie kvasinkových buněk, barvení buněčn ých komponent (světelná mikroskopie); očkování; imobilizace kvasinek v alginátových kuličkách
2. den: L: křížení; sporulace; regulace buněčného cyklu; typy pučení P: indukce křížení sporulace; cdc mutantní kmeny (světelná mikroskopie); test mutagenity pomocí S. cerevisiae
3. den: L: metabolismus kvasinkových buněk P: růstová křivka, statická kultivace, test fermentace sacharidů; kvasinkový biosenzor (detekce mědi)
4. den: L: hlavní kvasinkové patogeny (identifikace, virulenční faktory, ...) P: chromoagar, Candida test; biofilmy, test adhezivity, invazivní růst
5. den: L: killer fenomén; stárnutí; autofagie P: identifikace killer kmenů; autofagie (fluorescenční mikroskopie)
Pětidenní kurz zahrnuje úvodní přednášky a individuální praktické práce. Praktické práce zahrnují: identifikaci kvasinek, křížení kvasinek, sporulaci, imobilizaci buněk, produkci extracelulárních proteinů, killer fenotyp, test adhezivity, detekci hladiny mědi (kvasinkový biosenzor), test mutagenity pomocí kmene S. cerevisiae.