Experimentální předmět, který je zaměřen na experimenty s přírodními látkami, jejich izolace, detekce či důkazové reakce. Cílem předmětu je, aby si studenti osvojili nejen běžné laboratorní činnosti, ale také aplikovali teoretické znalosti o organických látkách a jejich reakcích na běžně dostupném materiálu jakým přírodní látky jsou. Studenti si vyzkouší experimenty s přírodními látkami využitelné ve výuce na SŠ. Izolace betulinu z březové kůry
Izolace cholesterolu z vaječného žloutku
Vanillin x ethylvanillin ve vanillinových cukrech
Izolace eugenolu z hřebíčku
Izolace trimyristinu z muškátového oříšku
Barviva v lentilkách
Izolace mentholu z bonbónů
Izolace piperinu z pepře
Experimentální předmět, který je zaměřen na experimenty s přírodními látkami, jejich izolace, detekce či důkazové reakce. Cílem předmětu je, aby si studenti osvojili nejen běžné laboratorní činnosti, ale také aplikovali teoretické znalosti o organických látkách a jejich reakcích na běžně dostupném materiálu jakým př írodní látky jsou.
Studenti si vyzkouší experimenty s přírodními látkami využitelné ve výuce na SŠ.