Charles Explorer logo
🇬🇧

Nutrition, Health and Food Preparation

Class at Faculty of Education |
O01319242

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

- Současná výživová doporučení zpracovaná u nás a v dalších zemích, jejich uplatnění ve výživě a stravování dětí mladšího školního věku.

- Legislativní opatření zaměřená na potraviny, přípravu pokrmů a stravování - výběr pro učitele ZŠ.

- Základní pojmy související s výživou, jejich vymezení s ohledem na potřeby učitele.

- Potraviny: přehled současné nabídky, výběr, hodnocení z hlediska spotřebitele.

- Základní technologické postupy při přípravě pokrmů.

- Metody a možnosti výchovy dětí 1. stupně ZŠ ke správným stravovacím návykům.

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Cílem předmětu je poskytnout studentům informace o současných trendech ve výživě a stravování a o možnostech výchovy dětí ke správným stravovacím návykům a dále umožnit studentům získání základních poznatků a dovednosti spojených s přípravou pokrmů.