Obsah kurzu:
- Hygiena a ochrana zdraví při přípravě stravy
- Zásady sestavování jídelníčků a menu
- Nákup a skladování poživatin. Způsoby konzervace
- Předběžná úprava základních potravin
- Zpracování zeleniny. Studené předkrmy
- Tepelná úprava pokrmů. Příprava polévek, teplých předkrmů a omáček
- Technologické zpracování masa, vajec a mléčných výrobků
- Technologické zpracování mouky. Přílohy, moučníky, dezerty
- Nápoje a jejich podávání. Kultura stolování
- Seznámení s pracovištěm. Vybavení kuchyně, organizace práce ve cvičné kuchyni
Požadavky k zápočtu:
- Aktivní účast
- Zápočtový test
- Vypracování protokolu z praktického cvičení
The course deals with basic types of technological processing of food in the food industry, school cafeterias and families. The course objective is to handle particular technologies of food preparation and basic ways of processing both, common and special kinds of food.
Furthermore, students get acquainted with tradition and eating habits in the Czech Republic and other countries.