Certifikovaná metodika je určena pěstitelům, konzumentům a distributorům jablek. Metodika je prospěšným zdrojem informací pro pěstitele, spotřebitele a obchodníky.
Rovněž komplexně řeší problematiku vybraných chemických metod pro detekci látek s antioxidační aktivitou a doporučuje vhodné rutinní metody jejich stanovení v praxi. Vzhledem ke skutečnosti, kterou je zvýšený zájem o ovoce s vysokým obsahem antioxidačních látek, vzrostl zájem o analýzu potravin, které mohou být potenciálními zdroji těchto látek.
Spotřebitelé začínají sledovat obsah zdraví prospěšných látek v jablkách k udržení dobrého zdravotního stavu současné populace dětí, dospělých i starších osob. Na základě získaných výsledků a popisu dané metodiky lze říci, že vysoký obsah fenolických látek a zároveň vysokou hladinu zdraví prospěšných látek s antioxidačn ími účinky mají odrůdy 'Angold', 'Artiga', 'Lady Silvia' a 'Rubinola', 'Topaz', 'Jarka', z novošlechtění 'HL 1651', 'HL 2010' a 'HL 207'.
Získané informace mohou být využity ve zpracovatelském průmyslu pro vznik a výrobu zpracovatelských produktů např. moštů, šťáv, sušených křížal při zachování vysoké hladiny těchto látek. Tyto produkty pak představují jiný způsob, jak přenést do těla látky s antioxidačním účinkem oproti konzumaci čerstvého ovoce.